|
Medienmitteilung

Implenia vinner nytt kontrakt

E6 Nordreälvbron. Kontraktet omfattar renovering av Nordreälvbron mellan Göteborg och Kungälv.

Den 30 juli - Implenia har säkrat kontraktet för renovering av Nordreälvbron. I projektet ingår ett stort kantbalksbyte, trafikomläggningar på E6 samt rivning och renovering av nuvarande bro. Trafikverket har tilldelat Implenia uppdraget. 

Nordreälvbron byggdes år 1968 och är 956 meter lång samt har en segelfri höjd på 12,5 meter. Det finns två körfält i vardera riktning samt en gång- och cykelbana. Bron sträcker sig över Nordre älv från Göteborg till Kungälv i Bohuslän och är en del av den viktiga motorvägen mellan Oslo och Köpenhamn via Göteborg.  

I Implenias arbeten ingår det att riva och byta ut befintlig stålklaff inklusive motvikter och maskineri till en fast brodel och resterande bro ska få en ny kantbalk, nya räcken samt belysning och beläggning. Halva bron kommer att vara avstängd under genomförandet.  Arbetena startar i juli 2019 och planeras vara klart i juni 2022. Kontraktet är värt 345 miljoner svenska kronor. 

  • Nordreälvbron blir ett bra tillskott till vår Region Väst och vi ser fram emot ett fruktsamt samarbete för båda parter tillsammans med Trafikverket, säger Fredrik Björckebaum, Vd Implenia Sverige.  

C:\Users\mpettersson\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\Nordrealvsbron.jpg

Implenia har fått i uppdrag att renovera E6 Nordreälvbron. (Bild: Trafikverket)  

E6 Nordreälvbron. (Bild: Trafikverket) 

Kontaktperson media: 

Fredrik Björckebaum, 
VD Implenia Sverige 
Tel: +46 070 168 93 13 
Mail: fredrik.bjorckebaum@implenia.com 

Implenia Sverige AB har mer än 350 anställda och har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt. Företaget tillhandahåller tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och anläggningsarbeten samt grundläggning. Kontor finns i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden. Implenia grundades 2006 men har över 150 år av erfarenhet inom branschen. Med sin integrerade affärsmodell och specialister inom alla kompetensområden kan koncernen hantera ett byggprojekt genom hela livscykeln och leverera ett ekonomiskt, och kundcentrerat arbete. Företaget fokuserar på en hållbar balans mellan ekonomisk framgång, socialt ansvar och miljöansvar.  Implenia Group har sitt huvudkontor i Dietlikon nära Zürich och har 10 000 anställda i Europa. 2018 var omsättningen cirka 4,4 miljarder schweiziska francs (40 miljarder svenska kronor). Bolaget är börsnoterat i Zürich. För mer information se www.implenia.se. Följ gärna Implenia Sverige på LinkedIn och Facebook.