|
Themen und Projekte

Millionkontrakt til bygging av vindkraftverk i Nord-Odal

Arbeidet med bygging av Odal Vindkraftverk er i gang, og fredag 19. juni ble avtalen mellom utbygger Akershus Energi og entreprenørselskapet Implenia underskrevet på Rånåsfoss.

Avtalen mellom Implenia og Akershus Energi har en verdi på nærmere 400 millioner kroner, og arbeidet omfatter utbedring av eksisterende veier og bygging av nye samt fundamentering av turbinene.

  • Vi er trygge på at Implenia vil utføre arbeidet på Songkjølen og Engerfjellet på den aller beste måte og sørge for at prosjektet er vel i havn i løpet av 2021, sier Emil Orderud som er direktør for Akershus Energi Vind og daglig leder av Odal Vindkraftverk.

Implenia har spesialisert seg på bygging av bruer, tunneler og kompliserte infrastrukturprosjekter i Norge, og har flere spennende prosjekter på merittlistene som Joint Venture prosjektet MossIA, et arbeidsfellesskap med Acciona for Bane NOR, og veiprosjektet K11 for Statens Vegvesen på nye E39 mellom Os og Bergen.

  • Dette prosjektet er et veldig spennende oppdrag, og vi er veldig glade for at vi skal være med på å bygge vindkraftparken på Songkjølen og Engerfjellet. Vi er også opptatt av å bruke lokale underleverandører der det er mulig, sier Audun Aaland, CEO Implenia Norge.

Implenia vil de nærmeste dagene etablere et anleggskontor midt i Sand sentrum, hvor også Akershus Energi oppretter avdelings- og informasjonskontor til høsten.