|
Themen und Projekte

Gjennomslag i Mossehallen rømningstunnel på SMS2A

I går ettermiddag feiret Bane NOR sammen med MossIA gjennomslaget i Mossehallen rømningstunnel. MossIA – arbeidsfellesskapet mellom Implenia og ACCIONA – bygger 9 av de 10 kilometerne av Sandbukta – Moss – Såstad (SMS2A). Prosjektet kommer til å øke kapasiteten og korte ned reisetiden på Østfoldbanen.

Den nye dobbeltsporete jernbanen går gjennom Moss kommune og består av to hovedtunneler: den 2,7 km lange Mossetunnelen i nord, og den 2,3 km lange Carlbergtunnelen i sør. I tillegg til dette arbeidet, så består prosjektet av to rømningstunneler fra Mossetunnelen og en parallell rømningstunnel fra Carlbergtunnelen.

Gjennomslaget i Mossetunnelen betyr at tunneldrivingen i Mossehallen rømningstunnel er fullført. Prosjektdirektør for MossIA Ragnar Reitan er glad for å ha fullført dette arbeidet:

«Dette er en viktig milepæl. Arbeidet har bydd på forskjellige utfordringer og jeg er stolt at tunnelteamet, ingeniørteamet og andre støttende team i MossIA. I tillegg takker jeg alle våre eksterne partnere som har bidratt med sin kunnskap og ekspertise. Mye hardt arbeid har blitt lagt ned her, og jeg ønsker å takke Bane NOR for dette oppdraget og gratulere alle som har bidratt til at vi har nådd denne milepælen.»

Prosjektdirektør for Bane NOR Eirik Harding Hansen la også vekt på viktigheten av dette gjennomslaget: «MossIA har gjort en god jobb og har klart å løse vanskelige tekniske utfordringer. Dette har de fått til uten noen skader eller sykefravær.»

Les mer om SMS2A her