|
Themen und Projekte

Berger Johannessen overtar som administrerende direktør i Implenia Norge

Berger Johannessen overtar som administrerende direktør i Implenia Norge. Han tar over etter Audun Aaland som har vært i stillingen siden 2018.

Johannssen har vært direktør for tunnel siden 2019 i Implenia Norge, og har 30 års anleggserfaring hovedsakelig fra ulike stillinger i AF Gruppen. Johannessen er utdannet sivilingeniør fra NTNU.

«Jeg ønsker å takke for tillitten fra ledelsen som har valgt meg til å overta etter Audun – det er store sko å fylle og det er med ydmykhet, stolthet og glede jeg tar fatt på oppgaven. Implenia Norge har et flott team og jeg har med meg dyktige medarbeidere hvor vi sammen skal fortsette den gode utviklingen vi er inne i,» sier Berger. 

Berger overtar etter Audun Aaland som har vært administrerende direktør i Implenia Norge siden juni 2018. Audun kommer fremdeles til å være involvert i Implenia konsernet i en rolle som direktør for Implenia offshore wind, en nyopprettet enhet som skal utvikle Implenia konsernets satsing innen havvind.

«Implenia har nå god lønnsomhet og historisk høy ordrereserve, så dette, sammen med at jeg nå er blitt 68 år, gjør dette til et riktig tidspunkt for å gjennomføre et lederskifte,» sier Aaland. «Berger har lang og god erfaring i lederroller både i Implenia og fra andre selskaper. Det føles godt at en person jeg kjenner så godt skal overta etter meg, for da vet jeg at Implenia Norge er i trygge hender,» sier Aaland videre i pressemeldingen. «Bergers oppgave blir nå å løfte Implenia Norge videre fra Good til Great,» avslutter han.
 
Det er tidligere prosjektsjef i Implenia Norge Peder Ronny Sødal som overtar Bergers rolle som direktør for tunnel. 

Implenia har nylig vunnet to store kontrakter på noen av de største samferdselsprosjektene i Norge. I januar ble det annonsert at Implenia sammen med Stangeland Maskin skal utføre E03 Boknafjordtunnelen sør som del av gigantprosjektet E39 Rogfast. I mars ble det klart at Implenia vant K2D Vækerø – Skøyen tilknyttet Fornebubanen.

Lederskiftet trådde i kraft 01. April.