|
Themen und Projekte

Årets lærling og fadder i Implenia Norge

For andre året på rad har Implenia Norge kåret årets lærling og årets fadder.   

-Vi er veldig stolte av at vi har så mange dyktige lærlinger og faddere, og det å ta vare på disse er en viktig strategi for Implenia, og av vår drift. Vi kårer årets lærling og årets fadder for å synliggjøre verdien av yrkesfag og viktigheten av godt fagarbeid, i tillegg til å synliggjøre viktigheten av fadderrollen som rollemodell, sier Audun Aaland, administrerende direktør i Implenia Norge.   

Det har også i år vært hard konkurranse, og svært mange dyktige lærlinger og faddere var nominert.  

-Fagarbeideren er Implenia sin aller viktigste ressurs og juryen vil også benytte anledningen til å ønske alle våre lærlinger og faddere lykke til videre, sier juryleder Gjertrud Lian, HR-sjef Implenia Norge.  

Årets lærling 
Prisen som Årets lærling ble delt ut av Audun Aaland i pauserommet til prosjektet Tiedemannsparken i Oslo, og vinneren Jesper Nornes (21), ble applaudert frem av kollegaene til en høytidelig utdeling av diplom og gavekort. Nornes er lærling i vei – og anleggsfaget, og årets lærling kom uten den tradisjonelle lærlingebakgrunnen 2 årig yrkesfag bygg og anlegg i sekken. Nornes gikk på Toppidrettsgymnaset i fotball, før han snudde helt om.  

-Jeg hadde jobbet litt som tømrer innimellom, men tenkte aldri på at jeg skulle bli grunnarbeider. Så syntes jeg at det var så innmari gøy å jobbe med fingrene så da ville jeg heller gå over til det, forteller Nornes som også liker å ta de tyngste jobbene på anlegget.  

-Jesper er en person som rekker opp hånden, og sier «jeg tar det, jeg», enten det skal sages i betong eller noen må hoppe ned i kloakken og ta i et tak. Han er så ivrig at han heller må holdes igjen. Han er faglig nysgjerrig og flink til å spørre, og vil forstå og få med seg alt. Han er like interessert om det er forskaling eller blådeler, og er også opptatt av hva kollegaene har vært med på av prosjekter slik at alle kan få muligheten til å bruke kompetansene sine. Han er en å stole på, og alltid ute i god tid. Og med sitt gode humør og positive innstilling er han også en god bidragsyter til laget, og verdsatt av de han jobber sammen med. Han bidrar til både arbeidsmiljø og fremdrift,  forteller formann.  

Lærlingen beskrives også som faglig flink, og med en veldig flott læringskurve. Han er nysgjerrig, vilje og ønske om å lære, samt engasjementet og evnen til å verdsette alle typer oppgaver, kanskje særlig det som gjør at det er nettopp han som står igjen som Årets lærling. Det er yrkesstolthet som smitter, og Implenia har da også hatt gleden av å ha med lærlingen i møter med skoleelever.   

Årets lærling: Jesper Nornes. Foto: Implenia
 

Årets fadder 
Audun Aaland forteller at en fadder må klare å ta seg av en lærling, i tillegg til sin egen jobb.  

-Som fadder er du med på å skape det som skal bli Implenia kulturen, og er noe vi verdsetter høyt hos oss, fortsetter han.  

Prisen som Årets Fadder 2020 ble delt ut av Aaland på brakkeriggen til E03 Lokalveger Sandvika – Emma Hjorth, og det var en glad prisvinner Kjetil Tveit (21) som mottok gave og kake foran kollegaene på anlegget.  

-Nå ble jeg ganske overrasket, dette hadde jeg ikke trodd, sier Tveit smilende. 

Årets fadder er betongarbeider og har jobbet fire år på prosjektet, og har også hatt sommerjobber som forskalingssnekker siden han var 16 år, og trives veldig godt med jobben sin.  

-Jeg synes det er gøy å jobbe med noe du kan bruke i så mange år fremover, og som man ser at er så nyttig for så mange, sier Tveit.  

Årets fadder beskrives som en som er flink til å si i fra spesielt knyttet til kvalitet i produksjon, og lærlingen hans trekker også frem at årets fadder er flink til å si i fra i forhold til HMS. Årets fadder er også en å hente inspirasjon fra med tanke på samarbeid, det å bry seg oppriktig om jobben sin og det å være en positiv og omgjengelig kollega i et arbeidsfelleskap. Og «blid» er dessuten uten tvil noe alle synes å lett kunne si at årets fadder er.    

-Våre faddere er viktige rollemodeller og støttespillere for lærlinger, som er helt i starten av arbeidslivet, samtidig som alle lærlinger i Implenia spiller en viktig rolle i utviklingen av selskapet, og ikke minst for faget. Jeg er veldig stolte over årets prisvinnere, sier administrerende direktør i Implenia Norge, Audun Aaland.  

Årets fadder: Kjetil Tveit. Foto: Implenia