|
Themen und Projekte

Møt Implenias nye Lean-eksperter

Implenias første Lean-eksperter innen Civil Engineering har nå presentert sine prosjekter for konstruktiv tilbakemelding og diskusjon rundt hvordan man best kan implementere Lean i Implenias prosjekter. Vi i Implenia Norge gratulerer Lennart Lynge Larsen, Omar Kassab, Terje Ullitz, Costin Bihori, Marek Adam Multan, Sven Gäbel og Ravi Ramakrishnan som våre nye Lean-eksperter! 

«Gjennom disse prosjektene kan vi se hvor viktig det er å aktivt jobbe med Lean for å bedre både samarbeid og samhandling på tvers av fagfelt på Implenias prosjekter,» forteller Head of Planning i Implenia Norge, Ahmed Rashid.

Implenia Norge leder an innen Lean

De syv ansatte i Implenia Norge som nå har blitt sertifiserte Lean-eksperter er de første i hele Impleniagruppen til å motta denne bemerkelsen innen Civil Engineering. Siden oppstarten av programmet i september 2021, har disse hatt i oppgave å være viktige støttespillere i implementeringen av Lean-metoden «Last Planner System» (LPS) i Implenia Norges prosjekter fra E39 Lyngdal til K2A Fornebubanen.

I presentasjonene fortalte våre nye Lean-eksperter om hvordan dette arbeidet har gått – fra utfordringer og fordeler de har møtt på til hvordan de best mulig kan effektivisere Lean-arbeidet i fremtidige prosjekter. Målet med presentasjonene, som ble holdt i hovedkontoret på Lysaker denne uken, var å gi gruppen muligheten til å komme med konstruktive tilbakemeldinger til de andre medlemmene om hvordan de har gjennomført sine prosjekter.

«Det viktigste å ta med oss i dag er at all tilbakemelding er ment å være positiv og konstruktiv. Vi er her alle for å lære og vise hvordan vi lettere kan samarbeide ute på prosjektene,» sa Louis Pfister, Head of Lean Construction Civil Engineering i Implenia, som hadde tatt turen fra Sveits for anledningen.

Viktig prosess

Innføringen av Lean er svært viktig for å kunne effektivisere arbeidet i anleggsbransjen. Ahmed Rashid forklarer i den forbindelse hva noen av de store utfordringene samt positive endringene dette programmet har medført:

«Vi ser gjennom disse presentasjonene de store utfordringene med å innføre en Lean-tankegang på anleggsplassen. Vi er derfor glade for å se hvordan våre nye eksperter har bidratt til å dra oss i denne retningen, og vist hvordan vi kan utføre dette arbeidet smidigere.»

Selve utdelingen av sertifikatet som offisielt gjør disse ansatte til Lean-eksperter for Implenia fant sted på hovedkontoret i Zürich den 25. januar.