|
Themen und Projekte

Implenia har signert for å rulle ut løsningen Maskinvedlikehold utviklet av Effera

Kristiansandsbedriften Effera AS har utviklet løsningen Maskinvedlikehold som revolusjonerer vedlikehold av anleggsmaskiner. Løsningen bidrar til full kontroll og oversikt over maskinparken slik at tiltak kan iverksettes når det er nødvendig.

Implenia Norge AS har signert for å rulle ut løsningen Maskinvedlikehold på sin maskinpark i Norge. Denne løsningen skal også testes på Implenias maskiner i Sverige, med opsjon på utrulling også i nabolandet.

-Vi er stolte over at en betydelig og profesjonell aktør som Implenia fortsetter å velge våre løsninger, noe de ønsker å fortsette med i fremtiden. Implenia ønsker å være en bidragsyter for videreutvikling av vår IoT-plattform ved å delta i vårt innovasjonsprogram, noesom gir merverdi for begge parter, sier administrerende direktør i Effera, Even Øgrey Brandsdal

Effera er et teknologiselskap som utvikler og selger smarte løsninger til tunnel- og anleggsbransjen og har Internet of Things (IoT) som sin kjernekompetanse. Effera bygger alle sine løsninger på en åpen IoT-plattform og er markedsledende med sine sikkerhetsløsninger for tunnelbransjen. Nå er de også helt i front som tilbyder av smarte maskinløsninger for anleggsbransjen.

Løsningen Maskinvedlikehold går ut på å hente ut data fra de forskjellige maskinene og deretter gjøre informasjonen tilgjengelig i en mobil-app. Denne er enkel å bruke for alle, uansett disiplin, og fungerer både på Android og IOS. Mobiltelefonen blir dermed et arbeidsverktøy som vil informere brukeren om forestående oppgaver, og bidrar til å håndtere saker som blir lagt til oppgavelisten. Samtidig vil all detaljert vedlikeholdshistorikk bli lagret i appen slik at den er lett tilgjengelig.

-Vi er svært fornøyde med løsningene Effera tidligere har levert til våre prosjekter, og for oss i Implenia er det svært spennende å kunne bidra til å perfeksjonere en fremtidsrettet, digital og, ikke minst, bærekraftig løsning for vår maskinpark. Efferas løsninger bidrar til å effektivisere arbeidshverdagen vår, samtidig som vi sparer både tid og penger, sier Knut Thoresen, skandinavisk maskinsjef i Implenia. -Vi har fokus på at våre ansatte skal være komfortable med å bruke digitale verktøy. Løsningene Effera utvikler er både innovative og brukervennlige, og vi gleder oss til å se resultatene av samarbeidet.

Effera AS har satt i gang et to-årig innovasjonsprosjekt for videre- og nyutvikling av smarte og digitale maskinløsninger for entreprenørbransjen. Implenia er aktivt med i dette prosjektet, noe som passer perfekt inn i Implenia Norges rolle som «Front Runner» innenfor konsernet.